Nagelreparaties

Pedicure

Welkom op de website van pedicure Heleen Boot uit Delft. Ik ben gediplomeerd pedicure en ben in het bezit van de certificaten Diabetische en Reumatische voet, daardoor ben ik  bevoegd tot het behandelen van de voeten van diabetische en reumatische patiënten. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Klimop-opleidingen in Rotterdam. Omdat ik graag op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen ben ik aangesloten bij Provoet en volg ik regelmatig workshops en lezingen. Tevens sta ik vermeld in het kwaliteitregister voor Pedicures. Voor de voetreflextherapie heb ik een drie jarige opleiding gevolgd bij Sonneveld opleidingen in Zaltbommel. Deze opleiding onderscheidt zich door de holistische benadering van de klachten. Op  deze website vindt u alle informatie over mijn praktijk.

Naast de pedicure behandelingen kunt u ook bij mij terecht voor:

Pedicuresalon Heleen Delftnagelregulatie, nagelreparatie, voetreflextherapie, diverse massages (hotstone en ontspanning), manicure behandelingen, harsen (benen) en French pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders regelmatig hun voeten te laten verzorgen. Deze website gaat over uw voeten, uw voeten die dagelijks minimaal uw lichaamgewicht dragen en die vele kilometers afleggen, de trap nemen, een sprintje trekken enz. Voetverzorging kunt u zien als verzorging van uw lichaam. De voeten worden nog wel eens vergeten, daarom vraag ik als gediplomeerd pedicure uw aandacht voor de verzorging van uw voeten. Zeker mensen met diabetes hebben veel baat bij een bezoek aan de pedicure.

Verwen uw voeten en ga naar de pedicure

Pedicuresalon Heleen DelftNaast het verwennen van uw voeten, verlos ik als pedicure u van ongemakken en help u bij het voorkomen ervan.Tevens adviseer ik u graag over de beste verzorging van uw voeten en indien nodig een verwijzing naar uw huisarts, een specialist of podotherapeut

In mijn werkzaamheden maak ik gebruik van diverse producten van suda en Akileine.

 

 

Hier vindt u meer informatie over mijn praktijk aan huis of het maken van een afspraak.

Graag tot ziens,

Heleen Boot

Diabetisch?

Diabetische voet(verzorging)

Diabetis mellitus is een stofwisselingsstoornis waarbij de alvleesklier te weinig insuline aanmaakt Het is een ingewikkelde ziekte die niet kan worden genezen. Diabetes kan wel goed worden behandeld. Met tabletten of injecties met insuline normaliseren mensen met diabetes de bloedglucosewaarden. Daarnaast is een combinatie met een dieet, lichaamsbeweging en een regelmatig leven noodzakelijk.

Welke complicaties kunnen er voorkomen?

Ondanks een goede behandeling en een goed gereguleerd leven kunnen er toch complicaties ontstaan. Een veel voorkomende complicatie is de diabetische voet. Een diabetische voet omvat een verscheidenheid aan voet problemen door:
Neuropathie (zenuwbeschadiging)
Macro-angiopathie (aandoeningen aan de grote bloedvaten)
Limited joint mobility ( beperkte gewrichtsbeweeglijkheid) ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Wat kan de pedicure voor diabetes betekenen?

Ook wanneer er geen voetklachten zijn is het raadzaam om toch naar de pedicure te gaan.Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijke taken van de pedicure.
Naast de voetbehandeling heeft uw pedicure ook een signalerende functie. Zonodig kan zij u adviseren om contact op te nemen met uw huisarts, specialist of podotherapeut.

Vergoeding door de ziektekostenverzekering

Mensen met diabetes of reuma kunnen bij hun ziektekostenverzekeraar terecht voor een vergoeding van de voetverzorging. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet de behandeling worden gedaan door een pedicure die is gecertificeerd voor voetverzorging bij diabetes- en reumapatiënten. Informeer bij uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Manicure

Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer in perfecte conditie.

Pedicuresalon Heleen Boot, Delft

Werkwijze van een manicure-behandeling

  • nagelriem olie aanbrengen en inmasseren
  • nagels polijsten
  • nagelbadje
  • nagelriem behandeling
  • naar keuze: nagels lakken, nagelverharder of hoog glanzend vijlen
  • verzorgende en voedende handcrème

 

 

Foto_13709187_5

 

U kunt ook voor een uitgebreiden manicure behandeling kiezen.
Hierbij zit een handmassage inbegrepen.

Reumatisch?

Reuma en voeten

Onder reuma verstaat men alle aandoeningen van het bewegingsapparaat die niet worden veroorzaakt door een trauma, een neurologische of een aangeboren oorzaak. Meer dan 80% van de mensen met een reumatische aandoening krijgen vaak last van de voeten. Door reuma krijgen de voeten vaak een andere vorm; 'normale' schoenen passen niet meer en lopen doet pijn. Reumatische voetklachten hebben 2 belangrijkste oorzaken; slijtage (artrose) en  (artritis)

Reumatische ziekten komen heel veel voor, vooral bij oudere leeftijdsgroepen. Zij zijn een belangrijke oorzaak van slechte beweeglijkheid en gezondheid.  Er zijn zo'n 100 verschillende reuma- aandoeningen waarvan sommige lastig te diagnosticeren zijn. Er is namelijk vaak een grote mate van overlap in klachten en symptomen tussen de verschillende aandoeningen. Bij een aantal belangrijke reumatische aandoeningen zijn ook de voeten betrokken en vaak openbaren de symptomen zich juist daar.  In het begin van de reuma wordt 20% van de patiënten geplaagd dor voetontstekingen  en uiteindelijk krijgt 90% van de patiënten daar mee te maken.  U begrijpt dat een goede voetverzorging daar een belangrijke schakel in kan zijn.

Vergoedingen door de ziektekostenverzekering

Mensen met diabetes of reuma kunnen bij hun ziektekostenverzekeraar terecht voor een vergoeding van de voetverzorging. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet de behandeling worden gedaan door een pedicure die is gecertificeerd voor voetverzorging bij diabetes- en reumapatiënten.
Informeer bij uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding!